Mieke Luijben


Mieke woont samen met haar vriend en 2 zonen. Ze is al heel wat jaren werkzaam in de bibliotheek en heeft een grote liefde voor boeken, maar is sinds 2012 ook bezig met het volgen van verschillende massage opleidingen en cursussen.
Doordat ze aan den lijve heeft ondervonden wat massage met je kan doen ontstond geleidelijk aan het verlangen om zelf ook te kunnen masseren. Mieke: “In mijn eigen proces van bewustwording en het zoeken naar een gezonde balans in mijn leven heb ik verschillende cursussen en therapieën gevolgd en massage heeft daar ook altijd een belangrijke rol in gespeeld.”

Mieke masseert heel rustig en liefdevol, met aandacht en respect. Ze praat weinig tot niet tijdens de massage zodat zowel jij als zij volledig met aandacht kunnen voelen. Rustig masseren wil niet zeggen dat het niet stevig kan zijn, die afwisseling is er altijd en zorgt voor een fijne ontspanning en het gevoel echt aangeraakt te worden. Wat ze ook geregeld doet is pulsen (het ritmisch bewegen van benen, armen of het hele lichaam) waardoor er meer ruimte en een diepere ontspanning kan ontstaan. “We hebben van tevoren een kort gesprekje waarin je mag vertellen wat je graag kwijt wil. Wat er is mag er zijn dus je mag tijdens de massage altijd uiting geven aan dat wat je voelt. Voel je ook vrij om aan te geven als iets niet fijn of goed voelt. Ik begin altijd met aanraken over de handdoek heen maar het masseren met olie gebeurt op de blote huid, je mag altijd je onderbroek aanhouden en ik zorg ervoor dat je lekker warm en comfortabel ligt.”

Een Intuïtieve massage is een ontspannende massage en kan zowel helend, troostend als verlichtend werken.

Haar manier van masseren is een mix van alles wat ze tot nu toe geleerd heeft (o.a. klassieke massagegrepen, pulsing, stretching, bindweefselmassage, energetische massage en chakra massage). Ze blijft steeds zoeken naar dat wat bij haar past. Zo is er door de jaren heen een massage ontstaan die niet onder één naam te noemen valt maar wat gewoon haar massage is, een manier van masseren die het beste bij haar past.
“Het is voor mij een belangrijk thema in mijn leven geworden ‘wat past bij mij’, misschien heb jij dat ook en kom je soms in situaties of maak je keuzes die niet bij je passen of ga je voorbij je eigen grenzen en kost het je veel energie. Het is fijn inzicht hierin te krijgen, dat kan gebeuren als je op de massagetafel ligt.”

Mieke volgt geen vaste volgorde van grepen maar masseert op intuïtie, op dat wat haar ingegeven wordt en op gevoel.
Ze gebruikt daarbij geleerde massagegrepen en wisselt deze af met het volgen wat haar handen willen doen en vertrouwt erop dat dat is wat je nodig hebt op dat moment.

Mieke heeft onderstaande massage opleidingen gevolgd.

Intuïtieve Massage – Driejarige opleiding bij School voor Intuïtieve Massage in Oosterhout.
Integrale Massage – Jaaropleiding bij Positive Touch
Freehands Massage – Cursus bij Koert Sondorp

Je kunt bij Mieke Luijben terecht voor: