Taiji


Taiji (Tai Chi)
Wil jij je lichamelijke conditie, balans en flexibiliteit verbeteren? Ben je op zoek naar spirituele
groei? Taiji (Tai Chi) is een oude Chinese krijgskunst die je kan helpen om je energie, kracht en balans te verhogen, zowel op fysiek als spiritueel niveau.

Taiji brengt focus en rust en het verhoogt de weerstand tegen ziekten. De bewegingen bevorderen de circulatie van bloed en qi (levensenergie) en helpen lichaamshouding en balans te verbeteren. Het is een perfect middel om te leren om te gaan met spanningen en stress en innerlijke rust te vinden.

  • Het bevordert de gezondheid, vitaliteit en weerstand
  • Het brengt lichaam en geest in balans
  • Het maakt spieren en gewrichten soepel
  • Het verbetert concentratie, coördinatie en evenwicht

Tijdens de lessen leer je de basisprincipes en bewegingen van Taiji en Qi gong.

Taiji is gebaseerd op filosofische principes van het taoïsme. Taiji is een filosofisch begrip en kan vertaald worden als “geweldig ultiem” of “het hoogst bereikbare”. Het verwijst naar yin en yang, die als schijnbare tegenpolen elkaar in een constante wisselwerking aanvullen om een harmonieuze eenheid te vormen. Taoïsme streeft naar een leven in balans met de natuur. De essentie van de lessen zit naast het aanleren van de Taiji vorm in het cultiveren van qi (levensenergie), bewustzijn (van lichaam en geest), spiritualiteit en balans. Tijdens de lessen leer je de basisprincipes en bewegingen van Taiji en Qi gong.

Kleding
Tijdens de lessen moet je vrij kunnen bewegen. Ruimvallende kleding wordt daarom aanbevolen. In je schoeisel moet je je voeten kunnen afwikkelen. Draag daarom binnenschoenen, vechtsportschoenen of blote voeten.

Praktische Informatie

Prijs:
  • 1 Zen voor 75 minuten (Abonnees)
  • €13,00 voor 75 minuten (niet abonnees)

Taiji wordt bij Home of Zen gegeven door:

Tse Kao Tse Kao
Woensdag, 20:30 - 21:45

Selecteer hier boven de gewenste les en vul hieronder uw gegevens in. Er wordt dan automatisch een plekje gereserveerd in de eerstvolgende les. Wil je een specifieke datum reserveren? Vermeldt dit dan in het opmerkingen veld.

Inschrijven


De aanvraag is verstuurd. U ontvangt een e-mail met verdere instructies.

Vergeet niet een les te selecteren.
Vergeet niet uw naam, e-mail en telefoonnummer in te vullen.