Kundalini & Vinyasa Flow


Een fijne fusion-les waarin we 2 yogastijlen combineren: Kundalini en (Power-) Vinyasa Flow.

Kundalini yoga:
Kundalini yoga komt uit de tantrische traditie, die als uitgangspunt heeft dat alles met elkaar verbonden is. Het idee is dat het hele universum in jezelf leeft, en tegelijkertijd ben je een klein deeltje van het grote geheel. Doel is de energie van de lagere chakra’s – energiecentra met meer aardse en egocentrische verlangens – naar de hogere chakra’s laten stromen, die staan voor liefde en verbondenheid. Deze energie heet Kundalini energie.
Deze Kundalini energie ligt opgeslagen in je eerste chakra, ter hoogte van je stuitbeen, en wordt ook wel voorgesteld als een opgerolde, slapende slang. Zodra de slang, symbool voor het bewustzijn, is ontwaakt, beweegt hij naar boven via de chakra’s om je tot een hogere staat van zijn te brengen. Kundalini yoga is een manier om deze energie aan te wakkeren en door je heen te laten stromen, wat we doen door bepaalde Kriya’s uit te voeren; een reeks oefeningen gericht op het aanwakkeren van de energie.

Vinyasa Flow yoga:
(Power-)Vinyasa Flow Yoga is een zeer dynamische en uitdagende, energieke vorm van yoga. Bij Power-Vinyasa Flow worden de klassieke yoga houdingen achter elkaar in een vrij pittig tempo uitgevoerd. Hierdoor ontstaat een aaneengeschakelde vloeiende serie dynamische bewegingen. In combinatie met een rustige, diepe ademhaling is het een totale lichaams beoefening gebaseerd op kracht, souplesse, uithoudingsvermogen en evenwicht.

Vinyasa Flow yoga verlegt je grenzen; door met enige regelmaat te beoefenen, zul je er al snel diverse verbeteringen in je lichaam voelen en merken. Zo wordt je lichaam al vrij snel leniger en krachtiger, verbetert je lichaamshouding en krijg je meer energie. Korte, verkrampte spieren worden langer en door de diepe ademhalingen maak je ruimte in je lichaam.

Praktische Informatie

Prijs:
  • 1 Zen voor 75 minuten (Abonnees)
  • €13,00 voor 75 minuten (Niet abonnees)

Kundalini & Vinyasa Flow wordt bij Home of Zen gegeven door:

Chantal van Eijnatten Chantal van Eijnatten
Donderdag, 09:00 - 10:15

Selecteer hier boven de gewenste les en vul hieronder uw gegevens in. Er wordt dan automatisch een plekje gereserveerd in de eerstvolgende les. Wil je een specifieke datum reserveren? Vermeldt dit dan in het opmerkingen veld.

Inschrijven


De aanvraag is verstuurd. U ontvangt een e-mail met verdere instructies.

Vergeet niet een les te selecteren.
Vergeet niet uw naam, e-mail en telefoonnummer in te vullen.