Rianne Wijman


Mijn Yoga reis begon zo’n vier jaar geleden. Toen zag ik yoga voornamelijk als een fysieke training, het hielp me uit mijn hoofd te komen en in mijn lichaam. Want mijn hoofd, dat stond nooit stil. Toen ik in een uitdagende periode terecht kwam ben ik yoga heel anders gaan ervaren. Hoe langer ik yoga beoefende, hoe meer ik stil kon zitten. Voorheen had ik altijd prikkels nodig om mij goed, voldaan en nuttig te voelen. Stilte ervaarde ik lange tijd als onprettig en ongemakkelijk. Achteraf zie ik in dat het tekenen waren dat er iets uit balans was. Ik was ver verwijderd van de rust in mezelf.

Met vallen en opstaan heb ik in deze periode heel veel geleerd over mezelf, geluk en de ups en downs van het leven, grenzen en hoe belangrijk mentaal welzijn en zingeving zijn. Maar ook hoe makkelijk men hieraan voorbij gaat. Dit heeft me doen besluiten om te stoppen met mijn fulltime baan en de tijd te nemen om uit te zoeken waar ik nou echt blij van word. Deze reis heeft me opnieuw in contact gebracht met mijn lichaam en leren luisteren naar wat ik voel. Naast ontspanning in mijn lichaam ervaar ik dankzij yoga ook ontspanning en rust in mijn hoofd.

De lessen die yoga mij heeft geleerd (en me nog steeds leert) wilde ik graag delen met anderen dus begon ik met het geven van yogalessen voor vrienden en kennissen. Al snel smaakte dit naar meer en maakte ik de keuze om een 200 uur yoga opleiding tot yogadocent te volgen in Spanje. Hierna ben ik nogmaals naar Spanje vertrokken om te ondersteunen bij de opleiding en heb ik mijn adjustment certificaat behaald.

Nu, zo’n vier jaar later, zoek ik steeds meer de stilte op. Ik heb ervaren hoe nuttig het kan zijn om afstand te nemen van de drukte en stil te kunnen staan om alles van een afstandje te bekijken. Het is mijn doel geworden een positieve impact te maken op de levens van anderen. Tegenwoordig is het zo verleidelijk om jezelf te verliezen in het hectische leven van alledag en zo de signalen van ons lichaam te negeren. Vaak gebeurt dit onbewust en sluipt het niet luisteren naar ons lichaam erin. Langzaamaan raakt je energie op en kan je alleen nog maar “leeg” geven.

Door middel van mijn yoga lessen en evenementen die ik organiseer, wil ik momenten en ervaringen creƫren waarbij je weer in contact komt met jezelf. Terug naar de basis. Naar je gevoel, ademen, tijd en aandacht voor jezelf, goede voeding en verbinden met gelijkgestemden en de natuur. Niet vluchten in de drukte van het bestaan, maar leren landen in je lichaam en luisteren naar wat het je te vertellen heeft.

Ik hoop jou snel eens te ontmoeten op de mat.

Je kunt bij Rianne Wijman terecht voor: