Madelon van Kempen


Van buiten naar binnen keren
De buitenwereld even laten voor wat die is. Van buiten naar binnen keren. Uit je hoofd en in je lichaam. Madelon nodigt je in haar yogalessen uit om eens stil te staan bij wat je tegenkomt als je naar binnen kijkt.

In de lessen is er ook aandacht voor hoe jij yoga een plek kunt geven in je dagelijkse leven. Juist te midden van je werk, vrienden en familie of je gezin of studie. Want yoga is meer dan dat ene lesuur op de mat. Madelon begeleidt je in het gebruik van je adem en het voelen van je lichaam.
Bewegen en ook stil staan. Doe je dat met aandacht? Dan geeft dat een heldere blik, een rustig hoofd en een energiek lichaam.

Wie is Madelon?
Madelon: “Al sinds ik kan lopen, dans ik. Van ballet tot salsa, hiphop en tango. De liefde voor dans en beweging gaf en geeft me zoveel energie en ik kan er mijn hoofd leeg mee maken. Maar als twintiger verschoof de aandacht van mijn lijf naar mijn hoofd. Studeren, diverse functies als communicatieadviseur in corporate bedrijven en de drang om het goed te doen. Ergens was ik het contact met mijn lichaam een beetje kwijtgeraakt en de innerlijke rust was soms ver te zoeken. Tijd om weer terug te keren naar mijn lichaam en ook mijn geest tot rust te brengen. En zo kwam yoga in beeld.”

Als enige twintiger in een groep van 50-plussers volgde Madelon haar eerste yogales in 2005. Dat was even wennen, maar toch fijn, want er hoefde niet zo veel. Een pas op de plaats kon ze wel gebruiken. En dat lukte met yoga. Diverse yogalessen, retraites en reizen volgden. Na een yogaretraite in Nepal in 2014 viel het kwartje: “Dit gevoel wil doorgeven aan anderen”.

Studie en achtergrond
Sinds 2016 is Madelon eigenaar van Yoga Nova en geeft ze yogales in Arnhem, waar ze woont met haar vriend en zoontje. Ruim 15 jaar lang leerde ze veel van de yogalessen Anneke van Hal in Groessen, een docent met 50 jaar yoga-ervaring. Na verschillende yogaretraites en trainingen in binnen- en buitenland, studeerde ze in 2017 af aan de 3-jarige yogadocentenopleiding van Ananda Yogacentrum in Ellecom. In Nederland en België verdiepte ze zich in de theorie en praktijk van yoga. In Italië leerde ze de basis van (zen)meditatie. In Nepal dompelde ze zich onder in de verschillende facetten van (hatha) yoga en in Tibet leerde ze meer over het Boeddhisme.

Wat doet Madelon?
Naast haar werk als yogadocent werkt Madelon als vitaliteitstrainer binnen het bedrijfsleven. Ze geeft onder andere workshops over het omgaan met stress, bewegen en voeding. Typisch Madelon: inlevend, praktisch en met humor.

“Wil jij ook af en toe eens stilstaan? Dan ben je van harte welkom in een van mijn lessen.”

Je kunt bij Madelon van Kempen terecht voor: