Restorative Yoga XL & Sound Bath


Vind je innerlijke stilte met Restorative Yoga XL & Sound Bath

Tijdens deze extra lange Herstellende (Restorative) yoga les krijg je de mogelijkheid om diepe ontspanning in je lichaam en geest te vinden, energie te herstellen en fysieke, emotionele en mentale spanning los te laten. Deze les duurt drie uur, wat je de mogelijkheid en tijd geeft om diep in je lijf te duiken om lichaamsbewustzijn te ontwikkelen en daardoor diepgewortelde spanningen in het lichaam te herkennen en los te laten.
Herstellende yoga is een langzame en zachte vorm van yoga die de bedoeling heeft om je in een diepe staat van ontspanning en rust te brengen. Ik
gebruik verschillende rekwisieten zoals dekens en bolsters om het lichaam te ondersteunen in verschillende yogahoudingen, waardoor het hele systeem in een diep ontspannen toestand kan komen. Belangrijke onderdeel van deze lessen zijn oefeningen met verschillende yoga ballen en
triggerpoint-ballen.
In deze extra lange les gaan we deze uitgebreid gebruiken als therapeutische beweging en massagemiddel dat zich richt op de triggerpoints van het lichaam. Yoga Ballen helpen spanning in het bindweefsel los te laten, weefsel veerkracht op te bouwen en spanning los
te laten. Daarnaast zijn Mindfulness en Embodiment een belangrijk onderdeel van Herstellende yoga.
Tijdens deze workshop oefenen we met het bewust maken van elke pose. We gaan dieper in op de gewaarwordingen van lichaam en adem. Dat betekent langzamer gaan en langer in elke pose blijven. Deze benadering van yoga heeft een diepgaand onmiddellijk effect op je mentale en emotionele toestand.

Herstellende Yoga wordt gecombineerd met een Sound Bath
Tijdens het tweede deel van de workshop neemt Marina je mee op een klankbeleving reis met behulp van klankschalen, “chimes”, een sjamanistische trommel en zachte en rustgevende stem. Een klankbeleving anders ook Sound Bath genoemd is een meditatieve geluidservaring waarbij deelnemers ‘baden’ in geluidsgolven. Klankbeleving wordt gecombineerd met geleide meditatie en ademwerk. Dit is diep geconcentreerd lichaamswerk dat zich richt op diepe ontspanning.
De trilling van de klankschaal kan diepgaande effecten hebben op lichaam en geest. De klanken van de schalen ‘harmoniseren’ de cellen met hun frequenties, waardoor lichaam en geest in balans komen. Klankschalen hebben ook een positief effect op de hersengolf frequenties en kunnen helpen de hersengolven te verschuiven van de gebruikelijke bèta – de dagelijkse denk- en stressmodus naar alfa-, thèta of delta-toestanden die verantwoordelijk zijn voor diepe ontspanning, verjonging en rust.
Deze sessie is voor iedereen die op zoek is naar diepe rust en ontspanning, maar ook voor mensen die te maken hebben met chronische spanning, burn-out, vermoeidheid, angst en slaapproblemen.

Praktische Informatie

Datum: 15 september 2024
Aanvang: 10:00
Einde: 13:00
Kosten: 3 Zens voor abonnees of €35,00 voor niet-abonnees

Inschrijven




De aanvraag is verstuurd. U ontvangt een e-mail met verdere instructies.