Sifra Opstal


Mijn naam is Talitha Sifra. Iedereen noemt mij Sifra want dit is mijn roepnaam. 4 jaar geleden ben ik naar Arnhem verhuisd, waardoor een nieuwe fase van mijn leven begon. Een van de eerste activiteiten die ik ging doen was zenboksen bij Jeroen. Met veel plezier en trots mag ik dan nu ook lessen voor jullie verzorgen.

In 2011 startte ik mijn HBO opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming. Een studie waarin mijn drie pijlers centraal stonden; mensen, creativiteit/beweging en organiseren. Dit was de start van mijn pad. Na jaren in de maatschappelijke hulp te hebben gewerkt ben ik mij verder gaan ontwikkelen en volgende o.a. NLP master, opstellingenwerk (IOPT), transformatie coaching en zet ik al jaren mantra zingen & cacao ceremonies in, om mensen dichter bij zichzelf te laten komen.

We hebben allemaal onze eigen weg van persoonlijke ontwikkeling en het ontdekken van ons unieke pad wat we willen lopen. Na jaren studie en hard werken voor een werkgever was de stress hoog en de balans ver te zoeken. In 2016 rolde daarom in het ondernemerschap.

De balans in mezelf was nog niet terug door deze stap en nog steeds ging ik over mijn eigen grenzen heen. Het voordeel was dat ik me niet meer schuldig hoefde te voelen naar een werkgever, enkel naar mezelf. Mijn grootste valkuil was alsmaar dingen te doen die anderen van mij wilde, of waar ik van dacht dat ze dat wilde. Mijn lichaam gaf zo hard aan ‘ik kan niet meer’, wat zich uiten in rugpijn, door mijn benen zakken, kaakklemmen en veel hoofdpijn Een combinatie van FOMO, please gedrag, perfectionisme en het diepe gevoel van niet genoeg zien, zorgde er voor dat ik mezelf niet meer herkende.. Ik noem het tegenwoordig #hetspiegelmoment. Dit was het moment dat ik in de spiegel keek en dacht ‘wie is deze vrouw’. Het moment waarop ik merkte dat ik zo ver verwijderd was van wie ik ben en mag zijn.

Ik herinner mij nog een van de momenten op de opleiding NLP practioner dat het nummer, ‘tijd om te gaan leven’ van Stef Bos, aan stond. Dit was een van de kantelmomenten waarin ik eraan herinnerd werd dat ik niet wil overleven maar leven. Dat jaar nam ik de ruimte om aandacht te geven aan de emoties die onderdrukt waren, mijn grenzen te leren kennen en daar ook naar te handelen. Mijn lichaam is nu een van mijn raadgevers en niet iets wat me tegenwerkt.

O.a. Zenboksen bracht me terug bij de verbinding met mijn lichaam en uiteindelijk ook mijn plezier. Ik hoop je snel te ontmoeten voor een lesje innerlijke kracht & plezier.

Je kunt bij Sifra Opstal terecht voor: