Mishja Camphuijzen


Mensen kennis laten maken met de magie van yoga geeft mij immense vreugde. Hoe mooi is het, als mensen ook buiten de yogamat tot inzichten komen en Yoga door druppelt in hun dagelijkse leven!

Al vanaf jonge leeftijd ben ik op uiteenlopende manieren bezig geweest met zingeving. Met vragen zoals wat is de zin van alles in dit leven en er kwam het besef dat er meer is dan alleen onze fysieke wereld. Dit alles naast mijn reguliere baan in het bedrijfsleven.

In mijn vrije tijd volgde ik lezingen, bezocht bijeenkomsten en workshops, ontving en gaf inwijdingen, behaalde certificaten en diploma’s van allerlei aard. Maar de honger bleef en het was altijd of alles wat ik tot me nam, de honger niet kon stillen omdat het niet de juiste voeding was.

Tot ik voor het eerst kennis maakte met yoga tijdens een burn-out. Ik was eind twintig, afgebrand door werk, de dagelijkse beslommeringen, de verplichtingen. Alles waarbij ik vooral een druk van buitenaf voelde om te voldoen aan de verwachtingen en de plaatjes van de geldende normen, om daarmee in het stramien te passen. Yoga gaf mij nieuwe energie, inzicht in haarzelf en haar natuur. Maar bovenal, rust in het hoofd.

Na een aantal jaar zelf actief yoga gevolgd te hebben, kreeg ik de kans om een yogaopleiding te volgen en zelf les te gaan geven.
Vanaf het moment dat ik over de drempel van het opleidingscentrum kwam, heeft de Integrale Yoga me niet meer losgelaten en volgde ik diverse vervolgopleidingen en specialisaties.

Yoga en meditatie zijn een nu een onlosmakelijk deel van mijn dag en leven. In mijn persoonlijke leven heb ik diverse malen de vele voordelen van yoga ervaren en hoe dit mij als menszijnde heeft veranderd, geleerd heeft om te dragen en om om te gaan met wat het leven voor je in petto heeft. En ondanks alles te leven vanuit ontspanning!

Mijn yogalessen zijn opgebouwd uit de vaste elementen: ademoefeningen, hatha yoga en meditatie/concentratie/ontspanning.
In mijn lessen gaat het vooral om de totaalbeleving, ik neem je van het begin tot het eind mee naar de ontspanning en de stilte in lichaam, emoties en het denken.

Je kunt bij Mishja Camphuijzen terecht voor: