Marloes Hoog


Yoga zie ik als een middel om mentale en fysieke vrijheid te ervaren. Loslaten van de drang naar controle op de buitenwereld. Leren om volledig aanwezig te zijn in het moment, dat betekent ook het toelaten van ongemak en verdriet. Yoga is niet een afleiding van het dagelijks leven maar het
accepteren van het leven zoals het is. Aanwezig zijn met alles wat er is, dat is voor mij volledige vrijheid.

Over mij en yoga
Van nature ben ik een bewegelijk persoon. Als kind zat ik nooit stil en was ik niet aan het dansen dan was ik wel aan het klimmen, klauteren of poogde ik een boomhut te bouwen. Op mijn tiende heb ik een jaar op de balletacademie gezeten. Een bijzondere en leerzame ervaring. In dat jaar begon ik mij bewust te worden van het functioneren van mijn lijf, de mogelijkheden en de beperkingen daarvan. Helaas kreeg ik te maken met verschillende blessures en was ik medisch niet meer geschikt voor een professionele carrière als solist.

Ik ben heel lang zoekende geweest naar een vorm van beweging waarin ik mij weer net zo vrij zou voelen als dat ik mij voelde wanneer ik aan het dansen was. Ik had en heb nog steeds te maken met beperkingen en hoewel ik altijd overtuigd ben dat ik alles kan, is mijn lichaam het daar niet altijd mee eens. Op mijn twintigste ben ik gaan reizen en heb ik een periode aan de westkust in Amerika gewoond. Door mijn destijds veganistische levensstijl kwam ik hier voor het eerst in aanraking met yoga en ik was gelijk verkocht. Ik voelde eindelijk weer vrijheid en energie in mijn lijf, zoals ik die voelde wanneer ik aan het dansen was.

Over mij als docent
Als docent ben ik gedreven om mijn leerlingen te begeleiden rust en ruimte te vinden in lichaam en geest. Iedere leerling heeft zo zijn eigen motivatie en wellicht ook een specifiek doel om yoga te beoefenen. Als docent is het mijn missie om de leerling in dit proces bij te staan en daarin te begeleiden waar ik dat kan.

Ik wil iedereen die bij mij een yogales volgt de ervaring geven om het ego los te laten. Het is mooi om yoga te beoefenen in een mooie en serene ruimte zonder spiegels zoals bij Home of Zen. Dat maakt het bewust worden van je lijf een stuk makkelijker. Je leert om van binnenuit te ervaren of je het “goed” doet en dat is veel waardevoller dan dat je jezelf beoordeeld op hoe het er van buiten uitziet. Vergelijken heeft geen zin, we zijn allemaal uniek. Je goed voelen en OK zijn met alles wat er is, dat is een kunst.

Hatha yoga
Hatha yoga is een combinatie van kracht en ontspanning. Het is de perfecte yoga die je leert om de balans te vinden tussen spanning en ontspanning. Wanneer je regelmatig yoga beoefent dan zal je dit na verloop van tijd ook merken in je dagelijks leven. Hatha yoga is een yin en yang yoga. De yang
staat voor energie en kracht. Hetgeen wat je nodig hebt om iets op te bouwen en te veranderen. De yin staat voor ontspanning en herstel. Want we kunnen alleen maar herstellen en groeien wanneer er voldoende en effectieve ontspanningsmomenten zijn.

Mocht je vragen hebben dan beantwoord ik deze graag. Je kan mij benaderen via de app van Home of Zen.

Je kunt bij Marloes Hoog terecht voor: