Workshop Dansyoga XL met Yoga Nidra


Houd jij van yoga, dansen en muziek? En gun jij jezelf wel wat ontspanning? Dan ben je van harte welkom bij deze extra lange les op vrijdagavond 27 januari. Ervaring met dans of yoga (nidra) is niet nodig.

Een dansyoga XL workshop met yoga nidra is een les van 2,5 uur. In deze extra lange les is er nog meer tijd dan in een gewone dansyogales om helemaal één te worden met de muziek en de bewegingen. Dat geeft een diep gevoel van rust en tegelijkertijd een energiek gevoel. Aan het einde van de workshop laten we ons lichaam en hoofd nog meer tot rust komen met een yoga nidra sessie van ruim een half uur.

Dit kun je verwachten tijdens de workshop dansyoga XL met yoga nidra:

 • Deel 1:
  We starten met een aantal yogahoudingen in stilte, om het lichaam warm te maken en om met je aandacht van je hoofd naar je lichaam te gaan.
 • Deel 2:
  Het grootste gedeelte van de les maken we vloeiende yogabewegingen op muziek die uiteindelijk een dans vormen.
 • Deel 3:
  Yoga nidra: de ultieme oefening om met aandacht je hele lichaam te voelen en een diepe rust te ervaren.
 • Afsluiting:
  We sluiten de workshop af met een heerlijke kop thee en iets lekkers.

Er is plek voor maximaal 14 personen, dus wees er snel bij.

Wat is dansyoga?
Dansyoga is een unieke combinatie tussen yoga en dans, waarbij de beleving centraal staat. Tijdens een dansyogales maak je vloeiende yogabewegingen op muziek. Bewegingen die uiteindelijk een dans vormen.
Er is extra aandacht voor het gebruik van de adem tijdens de bewegingen, voor het voelen van je lichaam en voor ontspanning. De les heeft momenten van bewegen in stilte én op muziek. Muziek die een grote rol speelt in de beleving, omdat muziek ons tot in de kern kan
bewegen en ons bij ons gevoel kan brengen.
Dansyoga gaat over het voelen van de bewegingen. Het hoeft niet ‘mooi’ of ‘goed’. Je krijgt de ruimte om de dans en bewegingen op jouw eigen manier uit te voeren. Want iedereen is anders. Meer weten over dansyoga? Lees dan verder op de pagina over dansyoga .

Wat is yoga nidra?
Yoga nidra is een heel oude vorm van yoga. Het is een geleide meditatie waarbij de docent je begeleidt naar complete ontspanning op fysiek, mentaal én emotioneel niveau. Yoga nidra doe je liggend op een mat onder een dekentje. Yoga nidra wordt ook wel ‘slaapyoga’
genoemd. Toch is je geest dan helder en alert. Daardoor krijgt je lichaam de kans om zichzelf te helen. Zo kan jouw systeem prikkels, (onverwerkte) emoties en stress loslaten.

Praktische Informatie

Gegeven door: Madelon van Kempen

Datum: 27 januari 2023
Aanvang: 19:00
Einde: 21:30
Kosten: 3 zen voor abonnees of 35 euro p.p. als je geen abonnement hebt

Inschrijven
De aanvraag is verstuurd. U ontvangt een e-mail met verdere instructies.