Self-care Sunday: Yoga & Ayurveda ‘Fall Feelings’


Na de creatiekracht van de lente, de daadkracht van de zomer en de rustige stabiele oogsttijd tijdens de nazomer, breekt nu een periode van de terugtrekkende kracht van de herfst aan. En wow… voelt dat even heel anders! Misschien voel je je wat weemoedig, neerslachtig of vermoeid door deze omschakeling?

Volgens de Ayurveda (Indiase geneeskunde, nauw verwant aan yoga) hebben seizoenswisselingen invloed op ons lichaam en onze geest. We zijn tijdelijk kwetsbaarder en ons immuunsysteem is even zwakker. De herfst doet daar nog een schepje bovenop. De herfst is volgens de Ayurveda de tijd van Vata dosha (energie van wind en beweging) en volgens de Chinese Traditionele Geneeskunde is het de tijd van het Metaalelement; gekoppeld aan de longen en de dikke darm. De longen zijn het huis van ons gevoel en de dikke darm is verbonden aan loslaten wat niet meer nodig is. Dit is dan ook precíes waar dit seizoen je tot uitnodigt.

Wat gaan we doen?
In deze speciale yogales zullen we door middel van dynamische (Yang) en statische (Yin) yogahoudingen én het gebruik van etherische olie aandacht besteden aan het balanceren van zowel het Metaalelement als Vata dosha. Je krijgt daarnaast passende tips mee voor thuis, zodat je volop kunt genieten van een heerlijke herfst!

Praktische Informatie

Gegeven door: Janna Krooshoop

Start datum:
  • 1 november 2020

Overige data:
  • 29 november 2020
  • 27 december 2020
Aanvang: 11:00
Einde: 13:00
Kosten: 3 Zen voor abonnees en € 35 voor niet-abonnees

Inschrijven

De aanvraag is verstuurd. U ontvangt een e-mail met verdere instructies.