Meditatie


Meditatie is een manier om je te ontdoen van de hectiek van alledag en je af te stemmen op jezelf. Je wordt hierbij uitgenodigd om te luisteren naar dat wat er in jou gebeurd. Luisteren naar dat wat diep van binnen voor jou klopt en hoe jij bedoelt bent in dit leven.

Meditaties zijn er in veel verschillende vormen en elke vorm heeft zijn eigen kwaliteiten. In deze meditatiebijeenkomst gebruiken we drie vormen van meditatie; geleide meditatie, meditatie in beweging en stilte meditatie. Er wordt afgesloten met een kopje thee voor uitwisseling en vragen.

Geleide meditatie wordt vormgegeven door de begeleider, waarbij de aandacht en bewustzijn wordt ondersteund en geleid. Bekende vorm van geleide meditatie is de body-scan, maar er zijn meer manier om geleid te worden. Denk aan een grondingsmeditatie, luistermeditatie of afstemming op liefde of licht.

Meditatie in beweging betekent dat de aandacht is bij het lichaam welke in beweging is. Hierbij wordt er afwisselend gewerkt met afstemmen op het lichaam en daarmee gaan bewegen, dit kan vanuit stilte, maar ook met muziek. Daarnaast kan er ook gewerkt worden met vaste beweegpatronen die met aandacht voor het lichaam en ademhaling gedaan worden (zoals met qi-gong of yoga oefeningen).

Stilte meditatie is bedoeld om dat wat er allemaal in je hoofd, hart of buik gebeurd waar te nemen en er te laten zijn. Te verwelkomen precies zoals je bent.

Er wordt afgesloten met de mogelijkheid om nog een kopje thee te drinken en ervaringen uit te wisselen, wat te vragen of te delen. Dit deel is vrijblijvend. Soms klopt het voor jou om in de stilte te blijven.

Praktische Informatie

Prijs:
  • 1 Zen voor 75 minuten (Abonnees)
  • €13 voor 75 minuten (Niet abonnees)

Selecteer hier boven de gewenste les en vul hieronder uw gegevens in. Er wordt dan automatisch een plekje gereserveerd in de eerstvolgende les. Wil je een specifieke datum reserveren? Vermeldt dit dan in het opmerkingen veld.

Inschrijven


De aanvraag is verstuurd. U ontvangt een e-mail met verdere instructies.

Vergeet niet een les te selecteren.
Vergeet niet uw naam, e-mail en telefoonnummer in te vullen.